Uspješno prijavljen projekt “Strategija turizma Općine Sibinj”

Na temelju raspisanog natječaja iz Mjere 7.1.1 ruralnog razvoja jučer je u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi u Osijeku uspješno izvršen još jedan Zahtjev za potporom izrade strateškog dokumenta pod nazivom “Strategija turizma općine Sibinj”. Inače ovaj dokument se financira sa 100% sredstvima EU te ukoliko općina Sibinj prođe na ovom natječaju planira se izraditi za 5-godišnje razdoblje. Budući da se općina već upisala u gastro turističku kartu naše županije projektima Fišijada i Kukuruzijada veliki potencijal leži u našoj Petnji te obližnjim ponudama poput OPG-a Paljevine u odvoračkim brdima.
Isto tako, kada budu poznate sve činjenice za pokretanje same strategije turizma , Općina planira okupiti sve dionike koji su važni čimbenici za razvoj turizma na području općine te sve one koji bi se htjeli uključiti kako bi zajedno izradili najbolju moguću strategiju turizma općine Sibinj za navedeno razdoblje.
Dokaz je ovo da se općina Sibinj redovito prijavljuje na sve raspisane natječaje Programa ruralnog razvoja koji je namijenjen upravo lokalnim jedinicama.

 

Izvor: vas-portal.com

You may also like...