Voditeljica LAG-a Posavina Željka Čorak, zajedno sa predstavnicima Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora, te predstavnicom Sveučilišta u Slavonskom Brodu sudjelovala je jučer na sastanku s predstavnicima Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije.
Ukupni skladišni kapacitet hladnjače za čuvanje voća i povrća kapaciteta 3.228 tona s pogonom za sortiranje, pakiranje i distribuciju sastoji se od 23 komore u kojima su stvoreni uvjeti za kvalitetno i dugotrajno čuvanje voća i povrća, namijenjene konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji. Kapacitet rashladnih komora u konvencionalnoj proizvodnji iznosi 2.220 tona, raspoređenih u 16 komora, dok se 7 komora kapaciteta 690 tona odnosi na ekološku proizvodnju, te dodatnih 6 komora za ekspeditivni transport kapaciteta 318 tona.
Zanimljivo je da je već u prvoj godini poslovanja kapacitet hladnjače gotovo u potpunosti popunjen.
Sastanak su organizirali predstavnici Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora iz Brodskog Stupnika koji uskoro svoja vrata otvaraju voćarima,povrtlarima i pčelarima i s područja LAG-a Posavina, Brodsko-posavske županije pa i šire, a RDC su odlučili posjetiti kako bi, na ovom zaista impozantnom primjeru dobre prakse, usvojili potrebna operativna znanja i iskustva za svoj što uspješniji rad.