Zaklada Slagalica u Slavonskom Brodu predstavila inovativne alate za poticanje filantropije

U Županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu, jučer 22. veljače 2017. godine Zaklada Slagalica je predstavila on-line modul davanja i Nagradu Johann Kohlhoffer.

Petnaest predstavnika organizacija civilnog društva s šireg područja Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije i lokalnih medija aktivno je sudjelovalo na prezentaciji. Julijana Tešija je najprije predstavila Nagradu Johann Kohlhoffer i govorila o njenom značenju za poticanje korporativne filantropije i njegovanje suradnje između korporativnog i civilnog sektora u cilju razvoja lokalnih zajednica. Nagrada je namijenjena tvrtkama i obrtima s područja pet slavonskih županija, a mogu se nominirati sami ili ih mogu nominirati organizacije civilnog društva. Rok za nominacije je 28. veljače 2017. godine, istaknula je Julijana Tešija iz Zaklade Slagalica.

Doniraj.org je novi mrežni alat za prikupljanje sredstava koji je namijenjen organizacijama civilnog društva iz Slavonije i Baranje. Ovaj inovativni alat OCD-ima omogućava dodatno prikupljanje sredstava putem motiviranja građana, tvrtki i obrta na doniranje. Organizacije koje će prijaviti svoju ideju za kampanju do 15. ožujka 2017. godine dobit će mentoriranu podršku Zaklade Slagalica u postavljanju svoje prve on-line kampanje. Do tri kampanje mogu biti podignute u isto vrijeme, u periodu od najviše 30 dana, iza čega slijedi provedba aktivnosti u zajednici, rekla je Tešija.

Predstavljanja se provode u sklopu projekta Povjerenje u (lokalnu) filantropiju koji Zaklada Slagalica provodi s partnerskim udrugama P.G.D.I. iz Belog Manastira i ODRAZ iz Zagreba, financiranog sredstvima Europske unije putem Programa: IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva i sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Info:  www.zaklada-slagalica.hr

You may also like...