Zanimljive radionice u čaglinskoj osnovnoj školi

U čaglinskoj Osnovnoj školi Stjepana Radića održane su dvije zanimljive radionice u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog saveza CB radio-klubova. Prva radionica je bila Modelarstvo, a druga Orijentacija i komunikacija (OiK) koje su vodili predsjednik HSCB-a Đuka Pelcl, Boris Gretzer i Davor Marković, a pomagali su im i učitelji škole Mario Puharić i Marko Zelenić.

Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak učenika od 6. do 8. razreda. Radionica Orijentacije i komunikacije omogućila je učenicima uspostavljanje CB veze i orijentaciju na kojoj su polaznici radionice upoznati s osnovama orijentacije i radio komunikacije. Naučili su pravilno rukovanje kompasom i uporabu zemljovida te ispravno rukovanje, korištenje i primjena CB radio opreme.

Voditelji radionica su donijeli svu potrebnu opremu za izvođenje radionica, a na radionici Modelarstva učenici su naučili kako izraditi model nekog predmeta. Konkretno su radili model čaše za olovke. Izrezivali su iz tanke šperploče oblike i spajali ih u cjeline.

– Nadamo se kako će naši učenici i dalje produbljivati i primjenjivati stečena znanja u ovim radionicama. Predviđeno je tijekom ove školske godine održavanje još jedne radionice iz Modelarstva, kao pripremu za županijsko natjecanje u Modelarskoj ligi. I učenici i predavači su na kraju provedenih radionica bili izuzetno zadovoljni pokazanim i naučenim, a o tome svjedoče i ispunjeni anketni listići s pozitivnim komentarima – rekao je nastavnik matematike Mario Puharić.

 

Izvor: pozega.eu

You may also like...