Započela realizacija projekta INTERREG – objavljen je prvi tender, investira se i u OŠ “Sibinj”

Jedna od prvih aktivnosti koja se realizira u okviru projekta „Inovativnim umom do Pametnih škola” je objava tendera: „Izvođenje građevinskih radova na realizaciji mjera energetske učinkovitosti na objektu Mješovite srednje škole “Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju”. Projekt se financira iz INTERREG CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Pored MSŠ Kladanj investirat će se u energetsku obnovu još 6 objekata osnovnih i srednjih škola u projektnom području (Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton). U Brodsko-posavskoj županiji: (1) OŠ Sibinj; u Tuzlanskom kantonu: (2) OŠ „Ivan Goran Kovačić” (Općina Gradačac), (3) Druga osnovna škola Srebrenik (općina Srebrenik), (4) OŠ Gornja Tuzla (Grad Tuzla), (5) OŠ Sapna (općina Sapna), (6) OŠ Omazići (Općina Banovići) i (7) Mješovita srednja škola Kladanj (Općina Kladanj).

S početkom nove školske godine u rujnu 2017. godine započinju i projektne aktivnosti usmjerene na učenike. Organizirati ćemo natjecanje za škole, za pojedince inovatore, opremiti ćemo solarne laboratorije, organizirati ljetni kamp i solarni festival itd. Sve aktivnosti usmjerene su na druženje učenika i njihovih nastavnika, razmjenu iskustava i dobrih praksi, kao i na učenje i usvajanje novih vještina.

Izvor: BPŽ.hr

You may also like...