5. MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR „ČAGLIN 2016.“

Čak šest velemajstora od kojih su pet iz naše zemlje, te jedan iz susjedne Bosne i Hercegovine(Milan Vukić) sudjelovalo je među 102 šahista i šahistkinja na tradicionalnom 5. Memorijalnom turniru „Čaglin 2016.“, kojega je u sportskoj dvorani organizirao istoimeni klub pod pokroviteljstvom čaglinske općine. To je pravi podvig i za mnogo veće sredine od čaglinske jer je teško okupiti tako jaka imena, a tu su bili hrvatski velemajstori Hrvoje Stević, Zdenko Kožul, Robert Zelčić, Zoran Jovanović i Mladen Palac od kojih su trojica reprezentativci koji će u rujnu braniti boje reprezentacije RH na Olimpijskim igrama tako da im je ovo zapravo bila priprema za taj veliki nastup!

Nakon cjelodnevnih susreta u devet kola po švicarskom sustavu proglašeni su pobjednici.

Prvoplasirani je Vlado Jakovljević iz Banja Luke(BiH), a slijede Zdenko Kožul, Mladen Palac i Zoran Jovanović pa su im načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač i predsjednik ŠK „Čaglin“ Željko Jakopović čestitali i uručili vrijedne novčane nagrade.

Posebnu nagradu uručili su Filipu Kovačeviću iz Zagreba, dugogodišnjem sponzoru i pomagaču turnira koji je rodom iz ovog kraja, točnije iz Sovskog Dola.

Najboljom šahistkinjom kadetkinjom proglašena je Petra Vidović, najboljim kadetom Tibor Kakuk iz Požege, ta najboljim igračem čaglinskog kluba Zdenko Poljaković.

 

Izvor: pozega.eu

You may also like...