Dva nova natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih

Ministarstvo socijalne politike i mladih je na svojim mrežnim stranicama objavilo dva natječaja putem koje sufinanciraju aktivnosti projekte usmjerene na promicanje i zaštitu prava djece te podršku obitelji, kao i projekte usmjerene na organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe.

1. Poziv za prijavu projekata – organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe

U svrhu nastavka provođenja organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge, domove socijalne skrbi, vjerske zajednice i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi koje su programski usmjerene za rad u području unaprjeđenja kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se sukladno ovom Pozivu, prijave za financijsku potporu projektima koji pridonose unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba.

Financijske potpore koje će se dodijeliti za provedbu projekata iznose do najviše 80.000,00 kn, dok se u okviru natječaja dodjeljuje ukupno 2.600.000,00 kn.

Rok prijave: 25.04.2014.

DokumentacijaMSPM – starije osobe

2. Natječaj za financiranje projekata udruga usmjerenih promicanju i zaštiti prava djece i podršci obitelji u 2014. godini

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene podršci obitelji i radu s djecom da se prijave za financijsku potporu projektima koji donose nove ideje te modele razvoja i/ili načine promicanja i zaštite prava i interesa djece, vrijednosti obitelji i odgovornog roditeljstva.

Udruge sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja aktivnosti:
• Promicanje i zaštita prava djece
• Podrška obitelji

Ukupna vrijednost natječaja je 1.100.000,00 kuna: minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu je20.000,00 kuna, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna.

Rok prijave: 28.04.2014.

Dokumentacija: MSPM – Prava djece

You may also like...