Humanitarna akcija

Lag Posavina u suradnji sa općinom Brodski Stupnik, organizacijom Crvenog križa Brodski Stupnik, te brojnim udrugama sa područja Laga Posavina organizirala je tijekom prošloga tjedna prikupljanje hrane, odjeće,higijenskih potrepština i ostalih nužnih stvari koje su potrebne ljudima koji su nažalost pogođeni poplavama.

Sva prikupljena pomoć je dostavljena u Crveni križ Slavonski Brod koju će dalje rasporediti svim ljudima na područja koja su pogođena poplavama. Tijekom akcije prikupljanja pomoći sudjelovali su volonteri Crvenog križa općine Brodski Stupnik, te mnogi dragi ljudi koji su nesebično pomagali tijekom cijelog tjedna. U akciju prikupljanja pomoći priključili su nam se i Lag Zrinska gora –Turopolje, čiji su nas članovi i volonteri posjetili, dovezli pomoć i skupa sa našim volonterima dostavili u Crveni križ.

Zbog kontinuiranog rasta rijeke Save proglašeno je izvanredno stanje na području Brodsko posavske županije, te su i stanovnici općine Bebrina zbog preventivnih mjera i sigurnosti evakuirani i smješteni u mjesnom domu i osnovnoj školi Dr. Stjepan Ilijašević u Brodskom Stupniku. Tijekom boravka svim ljudima su osigurani potrebni uvijeti i obroci uz pomoć volontera koji su im bili na raspolaganju 24h.

Ovim putem zahvaljujemo se još jednom svim dragim ljudima koji su dostavili potrebna sredstva i pomoć, svim volonterima Crvenog križa općine Brodskim Stupnik, općini Brodski Stupnik, Lag-u Zrinska gora-Turopolje, svim udrugama sa područja Lag Posavine te svim ostalima koji su sudjelovali u cijeloj humanitarnoj akciji.

Previous Image
Next Image

You may also like...