KKK Olimpik pobjednik regate ‘ORIOLIK 2016.’ u Slav. Kobašu

Na tradicionalnoj regati “Oriolik 2016.” u Slavonskom Kobašu je nastupilo čak 130 mladih kajakaša do 16 godina iz ukupno 9 klubova. U neizvjesnoj borbi do samog kraja ekipnu pobjedu odnosi Olimpik ispred domaće ekipe Oriolika, a treće mjesto osvaja Marsonia pa su tako opet pehari ostali u našoj Brodsko-posavskoj županiji. Najugodnije iznenađenje je bila posada kadetkinja u sastavu Leona Pavlešin-Katja Vukoje koje su osvojile zlatnu medalju. Ovoj pobjedi Leona je dodala još zlato u jednosjedu na 1000m, a pobjedila je i na utrci od 2000m te je tako sa tri pobjede bila prvo ime našega kluba.

Prema očekivanjima naši kadeti David Aračić i Mihael Galetović slavili su u utrci kadetskih dvosjeda dok su u jednosjedu bili prva dvojica i to Aračić prvi, Galetović drugi. Naš najmlađi kajakaš Luka Lipovac je bio pobjednik utrke mini kajaka za mlađe kadete. Zlatom se okitila u jednosjedu i mlađa juniorka Sara Čubrilo te ovoj pobjedi dodala i onu sa Nataly Pavlešin u dvosjedu.

Osvajači medalja:
Zlato: Leona Pavlešin (3), David Aračić (2), Sara Čubrilo (2), Nataly Pavlešin (1), Katja Vukoje (1), Luka Lipovac (1), Mihael Galetović (1)
Srebro: Ivona Čubrilo (2), Mihael Galetović (1), Antonela Orkić (1), Nataly Pavlešin (1)
Bronca: Alen Nezić (1), Alen Durak (1), Luka Lipovac (1), Gabriel Jelinić (1)

Nastup su zabilježili još: Barbara Galetović, Mihael Šokić, Leon Đukić, Marin Jelinić, Noa Jukić, Mihael Veočić. Posebno atraktivne utrke su bile na 2000m, a naročita muška konkurencija gdje je startalo čak 28 čamaca koji su “prepunili” rijeku Savu. Čestitke organizatoru KKK Oriolik i predsjedniku g. Stjepanu Pišoniću na izvrsnoj organizaciji. Slijedi regata u Hrvatskoj Kostajnici.

 

Izvor: oriovac.hr

You may also like...