Općina Oriovac: Druga vatrogasna karavana “Sava 2017.”

Od 22. do 25. lipnja održana je 2. VATROGASNA KARAVANA SAVA 2017. od Rugvica preko Palanjeka, Gušća, Jasenovca, Orubice, Slavonskog Kobaša do Slavonskog Broda. Cilj ove vježbe je edukativno-taktičko-tehničko okupljanje vatrogasaca te jačanje DVD-a uz rijeku Savu. Također se promoviraju tvrtke koje se bave proizvodnjom vatrogasne opreme za zaštitu i spašavanje.
U Slav. Kobaš karavana od 11 plovila i 70 sudionika doplovila je u subotu, 24. lipnja u 11.30 sati. Nakon dobrodošlice koju je uputio domaćin i zajedničkog ručka, izvršena je analiza proteklog dana, prezentirana vozila i oprema te izdane upute za izvođenje vježbe u Slav. Brodu. Logistiku su pružili DVD-i iz Orubice, Oriovca, Lužana, Slav. Kobaša i JVP Slav. Brod.
Voditelj projekta gosp. Ivica Pavlaković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tijekom karavane, a posebno ozbiljnošću svih sudionika što je pravi put za unapređenje rada vatrogasaca i profesionalno postupanje u službi.
Nakon pozdravnih riječi domaćina i gostiju, sudionici su zaplovili prema Slav. Brodu. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

You may also like...