Općina Podcrkavlje – ‘Mala olimpijada’ u istinskom sportskom duhu

Djeca su naše najveće blago, stoga i ne čudi da se roditelji uvijek trude djeci pružiti najbolje što mogu.

No, u ovom vremenu velike nezaposlenosti roditelji su često primorani djeci uskratit čak i polazak u vrtić. Posebice u ruralnim mjestima, gdje je uz nezaposlenost, veliki problem i manjak dječjih igraonica. Kako bi pomogli roditeljima, a prvenstveno djeci, CTR, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, proveo je projekt ” Aktivni roditelji, za aktivnu zajednicu”.

Mira Kovač, voditeljica projekta ističe kako su čak na 6 lokacija na području LAG-a Posavina, opremljene i uspostavljene igraonice za provedbu kraćih odgojno obrazovnih programa koje trenutno pohađa 180 djece predškolske dobi, a s ciljem povećanja ekonomske aktivnosti te lakšeg i kvalitetnijeg usklađivanja obiteljskih i poslovnih obveza roditelja. U sklopu Projekta oganizirano je niz aktivnosti, jedna od njih je i “mala olimpijada” koja je okupila čak 210 natjecatelja u dobi od 3-6 godina.

Kristina Čeliković, voditeljica i predsjednica Udruge za djecu “Bubamara” ističe kako se kroz ovo natjecanje i igrama skakanja u vreći, poligonima i igrama s loptom kod malenih sudionika razvija osjećaj zajedništva, tolerancije, suradnje, timskog rada i pružanja potpore.

U projekt se uključila i rado odazvala cijela zajednica na čelu s načenikom Općine Podcrkavlje.

Tomislav Trtanj, načelnik Općine Podcrkavlje stoji na raspolaganji i kao podrška kako za ovu, tako i za sve buduće manifestacjie, bilo da je riječ o prostori, volonterima ili opremi.

No, projekt pravu vrijednosti dobiva onog trenutka kad roditelji prepoznaju njenov značaj i smisao za djecu, stoga su se i odazvali u što većem broju kao podrška svojim najmlađima.

A koliko su ozbiljno svoju ulogu u olimpijadi shvatili oni namjlađi, pokazuje činjenica da je svaka ekipa izradila svoj dres i zastavu te naučila ono najbitnije. Zakletvu male olimpijade:

 ” Obećavam da ćemo sudjelovati na olimpijskom festivalu

    na način da ćemo poštovati i slijediti pravila po kojim se održava,

    u istinskom sportskom duhu na slavu sporta i na čast naših ekipa!” 

Ovaj hvalevrijedan projekt unaprijedit će vještine i znanja čak 90 nezaposlenih roditelja koji će tijekom provedbe projekta imati mogućnost zbrinuti djecu u igraonice s programima usmjerenim prema intelektualnom, kreativnom i psihološkom razvoju djeteta.

Izvor: brodportal.hr

You may also like...