Skupština LAG-a Posavina

Skupština Lokalne akcijske grupe Posavina održana je 10.srpnja u dvorani općine Brodski Stupnik. Povod je bio učlanjenje novih 45 članica u LAG Posavina, unatoč visokim temperaturama i ljetnom raspoloženju odaziv na skupštinu je bio izuzetno velik, pa je 40 sudionika skupštine uspješno odradilo svoju obvezu, a novi članovi su se informirali o dosadašnjim aktivnostima Lag-a Posavina.

Goran Jelinić, predsjednik Lag-a Posavina otvorio je rad izvanredne Skupštine Lag-a Posavina, te u svom uvodnom izvješću dao pregled dosadašnjih aktivnosti, te istakao činjenicu kako će nove članice i članovi ovog laga dati još više energije i potencijala u budućem razdoblju, prvenstveno u izradi lokalne razvojne strategije.

Žarko Butina, predstavnik Općine Nova Kapela u Lag-u Posavina, u svojstvu predsjednika verifikacijske komisije podnosi izvješće o stanju i brojnosti prisutnih članova Skupštine.

Petar Lovinčić, načelnik Općine Brodski Stupnik i jedan od inicijatora pokretanja Lag-a Posavina zahvalio je u ime predstavnika jedinica lokalne samouprave i naglasio važnost i značaj razvoja LAG-a Posavina, koji ima oko 24.000 stanovnika, te je u svom izlaganju nazočnim članovima Skupštine objasnio razloge održavanja ove izvanredne skupštine i naglasio kako civilni i javni sektor trebaju doći u prvi plan, a lokalne akcijske grupe trebaju pripremati kvalitetne programe za razvoj lokalnih sredina i pripremati se za ulazak Hrvatske u Europsku uniju kako bi mogli povlačiti sredstva iz europskih fondova.

Na Skupštini Lag-a posavina razgovaralo se o provedbi pravilnika Mjere 202 Ipard programa za izradu lokalnih razvojnih strategija.

U osvrtu na izradu strategije laga i usklađenju s Pravilnikom Mjere 202 Ipard programa istaknuto je kako ovaj lag u svojoj Skupštini ima 24 predstavnice žena koje aktivno sudjeluju u pripremi strategije i svim drugim aktivnostima Lag-a Posavina.

U ime novih 45 članova Skupštine lag-a Posavina nazočnima se obratio Branko Brkić iz Nove Kapele, te pozvao sve nazočne da pošalju svoje projektne ideje i prijedloge kako bi se što kvalitetnije izradila lokalna razvojna strategija.

Skupštini je prisustvovala i Mira Kovač, menadžerica iz CTR-a, Razvojne agencije Brodsko-posavske županije, partnerske organizacije Lag-a Posavina, koja vodi edukacijske radionice i radionice za provedbu SWOT analize u izradi razvojne strategije lokalnih akcijskih grupa, ali i daje veliku doprinos ukupnom razvoju Lag-a Posavina.

U izradu lokalne razvojne strategije Lag-a Posavina aktivno su uključeni mladi iz svih pet jedinica lokalne samouprave (Bebrina, Brodski Stupnik, Nova Kapela, Oriovac i Sibinj).

U Skupštini Lag-Posavina trenutno je 12 predstavnika populacije mladih koji svojim znanjem i motiviranošću doprinose svim aktivnostima od važnosti za razvoj i uspješan rad ovog Lag-a.

You may also like...