Udruzi hrvatskih umirovljenika Općine Nova Kapela odobren projekt “I mi imamo vremena! “financiran sredstvima Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike

Djelatnici LAG-a Posavine uspješno su pripremili projekt u suradnji s Udrugom hrvatskih umirovljenika Općine Nova Kapela pod nazivom I mi imamo vremena! koji je odobren od strane Ministarstva demografije, obitelji, mladi i socijalne politike –  Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnost u lokalnoj zajednici.

Prijavitelj: Udruga hrvatskih umirovljenika Općine Nova Kapela

Partneri: Općina Nova Kapela i Lokalna akcijska grupa Posavina

Trajanje projekta: 10 mjeseci – 05/2017 – 02/2018

Odobrena financijska sredstva od Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike – 64.000,00 kn.

Sufinanciranje Općine Nova Kapela – 15. 759,00 kn

Glavni cilj projekta:

Unaprijediti, očuvati i održati kvalitetu života umirovljenika općine Nova Kapela nastavkom provođenja organiziranih oblika dnevnih aktivnosti.

Specifični ciljevi:

  1. Ojačati, unaprijediti i održati međusobnu suradnju svih članova udruge umirovljenika.
  2. Povećati socijalnu uključenost i osjećaj pripadnosti zajednici.

3. Nastaviti poticati i ostale starije osobe iz lokalne zajednice da se uključe u udrugu umirovljenika kako bi unaprijedili svoj život i aktivirali se u zajednici.

Cilj je nastaviti provoditi organizirane dnevne aktivnosti zbog velikog interesa članova Udruge hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela (50). Sudjelovanjem na aktivnostima – Radionice glazbe i plesa, Zdravstveno-rekreativna radionica, Kreativna–likovna radionica, Društvena radionica, Književne večeri i Predavanja na temu „Aktivno i zdravo starenje“ i „Održavanje higijene usne šupljine starijih osoba, korisnici će  potaknuti pozitivne promjene kako na sebe tako i na ostale sudionike, što će utjecati na poboljšanje životnog stanja.

Zaposlenici LAG-a Posavina sudjelovali su u kompletnoj pripremi projektnog prijedloga i dokumentacije u dogovoru s predsjednicom gđom. Anom Glivetić i članovima udruge.

Izuzetno smo zadovoljni što će se dnevne aktivnosti za osobe starije životne dobi na području Općine Nova Kapela nastaviti provoditi kao i u 2016.g. i da ćemo uspješno surađivati kao i do sada.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...