Udruga za mlade “STUP”, Brodski Stupnik uspješno prijavila projekt – Urija za dječju igru! na Doniraj.org projekt Zaklade Slagalica

 

Udruga za mlade “Stup”, uspješno je prijavila projekt – Urija za dječju igru! na Doniraj.org projekt kojeg provodi Zaklada Slagalica kojim pomaže u financiranju lokalnih inicijativa.

Djelatnici LAG-a Posavina pomogli su u pripremi potrebne dokumentacije za prijavu projekta, sudjelovali na sastancima s predstavnicima Zaklade Slagalica zajedno s predsjednicom Udruge za mlade STUP.

Provedbom projekta Udruga za mlade „STUP“ želi dati svoj doprinos razvoju sela i poboljšanju kvalitete života mještana. Žele biti pokretači promjena i primjer dobre prakse za nove generacije djece.
Za djecu u razvoju bitan je boravak na svježem zraku, igra i druženje s vršnjacima. Brodski Stupnik je lijepo, malo slavonsko selo kojem nedostaje siguran prostor na otvorenom namijenjen djeci.

Kako prate događanja u Brodskom Stupniku i okolici shvatili su da nešto moraju učiniti. Tražili su savršeno mjesto za dječju igru… i uspjeli su.

VRATIMO URIJI STARI SAJ

Urija je površina smještena u Ulici Petra Zrinskog i okružena nasljima punim djece. Na toj površini je nekada bilo dječje igralište  koje je, zbog nedostatka ulaganja financijskih sredstava, zapostavljeno i već dugi niz godina nije primjereno za korištenje.

Igralište je zaraslo, a postojeće ljuljačke i sprave predstavljaju opasnost za igru i druženje. Uređenjem Urije žele vratiti stari sjaj i vratiti djecu na igrališta kako bi svojom igrom oživjeli ulicu.

https://www.youtube.com/watch?v=R8Ooj624k3M

 CILJ PROJEKTA:  OBNOVA URIJE

Cilj je prikupiti sredstva i zamjeniti postojeća igrala novima. Za nabavku opružne njihalice- stolice, ljuljačke i tobogana potrebno im je 14.000,00 kn. Općina će pomoći na način kupovine koševa za otpatke, te uređenja koša za košarku.
Igralište će se dodatno urediti: putem volonterske akcije pokosit će se trava, urediti okoliš i postaviti koševi za smeće te obojati postojeću konstrukciju koša za košarku.

Akcija se planira odvijati lipnju 2017.g. te završiti krajem srpnja ili početkom kolovoza 2017.g.

Cilj je kroz mjesec dana prikupiti potrebna sredstva u lokalnoj zajednici, putem donacija lokalnog stanovništva, ali i šire. Pozivamo sve zainteresirane da podrže projekt i aktivno prate novosti na platformi kada se projekt objavi.

Na platformi Doniraj.org pratite objave i nove informacije o projektu koji će biti aktivan mjesec dana i putem koje će se prikupljati  potrebna sredstva, više informacija na linku :  http://www.doniraj.org/

 

 

 

 

You may also like...