Vlada RH donijela Poduzetnički impuls 2014. ukupne vrijednosti 1,26 milijardi kuna!

minpoVlada RH je donijela Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014. za kojeg je planiran ukupni proračun od 1,26 milijardi kuna.

Taj iznos uključuje i iznose za finalne isplate po projektima koji se prenose u 2015. odnosno u 2016. godinu na EU projektima, a od ukupnog je iznosa za dodjeljivanje bespovratnih potpora planirano 413,8 milijuna kuna.

Naime, Poduzetnički impuls 2014. sadrži mjere poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za koje se koriste sredstva državnog proračuna te strukturnih fondova Europske unije, a koji su Hrvatskoj postali dostupni njenim članstvom u EU.

Poduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna; drugi unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna; treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna; dok je za četvrti prioritet – lakši pristup financiranju planiran iznos od 529,1 milijun kuna.

U ovoj se godini, kako se ističe u prijedlogu programa, nastavlja s naglašavanjem učinkovitosti javnih sredstva tako što se dodjeljuje manji broj potpora veće prosječne vrijednosti, s uklanjanjem administrativnih prepreka, povećava se transparentnost i vidljivost javnih poziva, a posebna važnost daje se unapređenju sustava praćenja i procjene učinka dodijeljenih potpora.
Cjeloviti dokument Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014. možete pronaći u prilogu.
Poduzetnički impuls sadrži mjere poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za koje se koriste sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske te Strukturnih fondova Europske unije, a koji su Republici Hrvatskoj postali dostupni ostvarenjem članstva u Europskoj uniji.

Ključna odrednica “Poduzetničkog impulsa” u 2014. godini je stvaranje povoljnijeg poduzetničkog okruženja te poticanje inovacija i internacionalizacije u svrhu povećanja dodane vrijednosti stvorene u sektoru malog gospodarstva.

Natječaj za dodjelu sredstava iz Državnog proračuna bit će raspisan sredinom veljače, dok su neki natječaji, oni za europska sredstva, već raspisani i u tijeku, a poziv traje do kraja veljače. Projektni prijedlozi bit će primani od 1. travnja.

Izvor: minpo.hr

Predstavljanje Poduzetničkog impulsa 2014., u organizaciji CTR – Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o., održat će se dana 18. veljače u 10 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije.

Download (PDF datoteka): Poduzetnički impuls 2014.-PRILOG

You may also like...