LAG Posavina sudjelovao na petoj dodjeli Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa godine

U Hotelu Osijek, 29.03.2017.g. u 18:00 sati održana je peta Nagrada Johann Kohoffer za filantropa godine Slavonije i Baranje koju dodjeljuje Zaklada Slagalica obrtima i tvrtkama koji su tijekom protekle godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa.

 

Nagradom se želi prepoznati i zahvaliti onima koji su socijalno osjetljivi, koji žive sa svojom zajednicom. Želi ih se potaknuti da javno progovore o svojim djelima i da svojim primjerom potaknu ostale na zajedničko djelovanje za razvoj zajednice, istaknula je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica. U 2017. godini Nagrada Johann Kohlhoffer je postala regionalna.  Po prvi puta nagrada se dodjeljuje tvrtkama i obrtima iz Slavonije i Baranje. Organizatori su iznimno sretni što su dobili prijave iz svih pet županija, istaknula je ravnateljica.

Odbor nije imao lak zadatak odabrati samo dvije od dvanaest nominacija, jer su svi nominirani bili podjednako kvalitetni i svojim filantropskim zalaganjem potvrdili kako je važno ulagati u razvoj zajednice“, rekao je Dragoljub Siljanoski, prošli dobitnik Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa 2014. godine i član Odbora za dodjelu Nagrade.

 

Nominirani s područja Brodsko-posavske županije bili su u kategoriji obrta – Stolarija Rendula iz Brodskog Stupnika i u kategoriji tvrtke Rekord Tim d.o.o. iz Oriovca. LAG Posavina, Športsko društvo Brodski Stupnik-Stari Slatinik i Udruga mladih STUP iz Brodskog Stupnika prepoznali su njihov humanitarni rad i zalaganje u lokalnoj zajednici te ih nominirali za Nagradu Johann Kohlhoffer za filantropa 2016. Nadamo se da će slijedeće godine biti veći broj nominiranih s područja Brodsko-posavske županije jer postoji veliki broj obrta, tvrtki i građana koji nesebično pomažu onima koji su u potrebi.

 

Dobitnici Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa 2016.godine za kategoriju tvrtka je Pan Parket d.o.o. iz Čačinaca, a za kategoriju obrt, Aktivni konto iz Klise.

Priznanja za filantropsku inicijativu građana je dobila inicijativa „Lege za djecu superjunake“. Ivica Lenard je u ime „Lega“ rekao kako inicijativa okuplja jedanaest pojedinaca koji pomažu novcem i neposrednim sudjelovanjem u liječenju i oporavku „djece–superjunake u njihovoj borbi protiv bolesti“. Okupila ih je ideja o humanitarnoj trodnevnoj utrci Osijek-Dubrovnik u kojoj su uspjeli vožnjom bicikala i maratonskim trčanjem prijeći 1000 km za tri dana i prikupiti oko 30.000 kn donacija koje su potom usmjerene za nabavku medicinske opreme za Kliniku za pedijatriju KBC Osijek, te za financiranje troškova puta i smještaja bolesne osječke djevojčice tijekom njene uspješne neurorehabilitacije u dubrovačkoj Poliklinici Glavić.

Na svečanom događanju su nazočili Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, o.d. župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore Virovitičko-podravske županije, Darko Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Zoran Kovačević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Osijek i brojni drugi gosti.

Nagradu Johann Kohlhoffer Zaklade Slagalica su podržali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Dodjelu Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa za 2016. godinu je financirana kroz projekt IPA 2012 projekta „Povjerenje u lokalnu filantropiju“ kojeg provode Zaklada Slagalica u partnerstvu s udrugama Projekt građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira i ODRAZ – Održivi razvoj zajednice iz Zagreba.

 

You may also like...